Kedveseim!
Lazításként,pár gondolat arról,hogy mit is eszünk valójában?
Mi nap vettem C vitamint, és alaposan elolvastam az összetevőket,mert mindig kíváncsi vagyok,hogy mit eszek, mit szedek,mit kenek magamra.
Ajánlom Nektek is ezt a módszert,mert ilyenkor döbben rá az ember,mennyi mindennel szennyeznek minket! - sokszor beszélgetek emberekkel,felhívom a figyelmüket az élelmiszerekben található szennyekre a válasz -nem mindegy mivel szennyeznek! - Nem mindegy!!!!
A tested a saját templomod és becsüld már magad annyira,hogy megtiszteled a tested,hogy szenny mentesen tápláld!!!!
Szóval visszatérve a C vitamin összetevőjére,Titán-dioxid is van benne,gyorsan megkerestem az interneten,kiderült fehérítő anyag és éppen káros az emberi szervezetre....daganatot és genetikai károsodást okozhat.
Köszönöm szépen,de nem kérem!!!
C vitamin vissza a feladónak!!!
Vigyázatok Magatokra!!!!!
Anahita
Íme egy cikk:
Használ Ön fogkrémet, kozmetikumokat, hajfestéket, „fújós” naptejet? Szed gyógyszert, táplálékkiegészítőt? Talán nem tudta, de a titán-dioxid nanorészecskék megtalálhatók a hétköznapi cikkekben. Ezek a parányok felhalmozódnak, és genetikai károsodást, daganatot okozhatnak.
Mindeddig ártalmatlannak tartották a titán-dioxid nanorészecskéket, mivel nem lépnek kémiai reakcióba. Valóban, nem is kémiai reakció, hanem felszíni interakció az, amit a nanorészecskék a környezetükben gyakorolnak. Kutatások azt mutatták, hogy a kísérleti állatokban genetikai károsodást okoztak, egyszeres és kettős DNS száltöréseket idéztek elő, emellett kromoszómakárosodáshoz és gyulladáshoz vezettek. Ezeknek pedig mindegyike fokozza a rosszindulatú daganat képződésének kockázatát.
Parányi, vándorló gyilkosok
A Kalifornia Egyetem (UCLA) rákkutató központjának kutatása az első, amely kimutatta, hogy a nanorészecskék ilyen hatással lehetnek a szervezetre. A titán.dioxid nanorészecskék felgyűlnek a különböző szervekben, mert a szervezetnek nem tudja eltávolítani őket.
A parányi részecskék keresztül-kasul vándorolnak a szervezetben – mondja az egyetem professzora, Robert Schiestl –, mindenhova bejutnak, mert olyan kicsik, hogy bejutnak a sejtek belsejébe is, és megzavarhatják a sejten belüli működést. Vándorolnak a testben, mindenfelé oxidatív stresszt okozva. A folyamat vége sejtelhalás.
„Valószínűleg a nanorészecskék okozta oxidatív stressz vagy a gyulladás az, ami a genetikai károsodást előidézi. Minthogy a nanorészecskék alkalmazása egyre nagyobb mértékű, kutatásunk eredménye aggodalomra ad okot. A titán.dioxid előállítására egy egész nagy iparág épült, amelynek az éves termelése 2 millió tonna.”
Jobb az óvatosság: olvassuk a címkéket!
A professzor szerint lehetséges, hogy a spontán kialakuló rosszindulatú daganatok egy része éppen a titán-dioxid expozíciónak „köszönhető”, ráadásul egyes emberek sokkal érzékenyebbek lehetnek a nanorészecskékre, mint mások.
A napvédő spraykből kiáramló nanorészecskéket például belélegezhetjük, tehát egyenesen a tüdőbe jutnak, ezért jobb, ha napvédő tejet használunk, mert a bőrön nem hatolnak át a nanorészecskék.
A kísérleti állat – egér – az ivóvizében kapta a titán-dioxid nanorészecskéket, és az ötödik napon kezdtek el mutatkozni rajta a génkárosodás jelei. Ami az egérnél 5 nap, az az embernél 1,6 év. Persze, nem lehet tudni, hogy hova vezet, ha mindennap, rendszeresen kerülünk közvetlen kapcsolatba ezekkel a részecskékkel. Különösen a nanorészecskék gyártásánál alkalmazott emberek lehetnek veszélyben – mondja a patológus-onkológus-környezeti egészségtudós professzor.
Helyénvaló óvatosság volna korlátozni a titán-dioxid nanorészecskék fogyasztását, azokét, amelyeket a gyógyszerek adalékanyagaiban, az élelmiszer-színezékeben és a többi, nem feltétlenül szükséges adalékanyagokban juttatunk a szervezetünkbe. Figyeljünk, olvassuk el az ételek, kozmetikumok, tisztítószerek stb. címkéit!
(Forrás: Független.hu)
Kedveseim!!!
Ha már bele lendültünk a testünk ápolásába is,felhívnám a figyelmeteket a köles jótékony hatásaira......,lúgosító,gyomor barát,könnyen emészthető, nem tartalmaz glutént,tápértéke igen magas,felépülnek tőle a betegek,idegrendszernek is jót tesz,lassítja az öregedést,szabályozza a vércukorszintet,zsíranyagcserét nem hiába gabonák királya!!!!
Én napi rendszerességgel eszem, mindent lehet belőle csinálni használd a kreativitásod hozzá.
Úgy gondoltam megemlítem Nektek, mert egy fantasztikus növény,hála földanyának.....megadja Nekünk!!!!
Nagy Ölelés Nektek!!!!
Mosolyogjatok!!!!
Anahita
Kedves Olvasó!!
Még egy növényt szeretnék bemutatni Nektek Ő a hajdina......nagyon szeretem...sok féleképpen lehet elkészíteni,a lényeg az, hogy nem lehet főzni,hanem meleg vízzel leönteni, letakarva 10 percig állni hagyni......fogyasztani illetve ízesíteni.
B-vitamin forrás,magas vérnyomás...székrekedés...candida..májbetegség ellenszere.
Ragyogjatok!!!!
Anahita
Kedveseim!
Találtam Nektek egy növényt, ami szintén csodálatos,napi szinten fogyasztom,általában reggelenként a turmixomba szoktam beletenni.......ő a lenmag.
A lenmag a legjobb növényi forrása az Omega 3 és Omega 6 zsírsavaknak, amelyek elengedhetetlenek a szív normális működéséhez, de a csontok egészségéért, a vérnyomás kordában tartásáért is felelősek, ugyanakkor a pattanásokra is kiváló gyógymódot jelentenek.....
Továbbá serkenti az emésztést,méregtelenít,csökkenti a vérkoleszterin szintet,védelmet nyújt a rák ellen,serkenti az agyműködést,prosztata panaszokra...... Megőrölve javaslom a fogyasztását,kapható lenolaj is.
Napi étrendünkbe iktassuk be,gyümölcs turmixszal nagyon fincsi.
Nagy Ölelés Nektek!!!!
Anahita
Kedveseim!!!
Erőnk fokozásához nagyon nagy segítség a KURKUMA.....,nagyon szeretem olíva olajba belekeverni és mártogatni.....nem véletlen jelzett a szervezetem....
Íme:
- erősíti az epehólyagot
- gátolja a vérrögök kialakulását, ezáltal csökkentik a trombózisveszélyt
- serkenti a zsíranyagcserét (valószínűleg a súlycsökkenést is)
- koleszterincsökkentő hatású
- javítja a látást
- fájdalomcsillapító
- véralvadásgátló, gátolja az érelmeszesedés kialakulását
- javítja az emésztést, oldja a bélgörcsöket
- serkenti az epe kiválasztását, a máj működését
- véd a fekélyek kialakulása ellen
- gyulladáscsökkentő
- hatásos a kórokozók ellen
- védi az ízületeket.
Bátran használjuk a kurkumát....mindennap....
Nagy Ölelés Nektek!!!!
Anahita
Kedvesek!!!
Olyan régen foglalkoztunk azzal,hogy mit eszünk...most a citrom jutott eszembe...nagyon szeretem és sokan meg vannak fázva....citrom a kasmíri hegyekből származik...citrom héjában sok az E és C-vitamin, valamint a rost....oldó és méregtelenítő gyümölcs....segíti a máj méregtelenítését, puffadásgátló és féreghajtó hatással is rendelkezik. Jelentős C-vitamin tartalma segíti a meghűléses betegségek megelőzését. A szerves szalicilsav erőteljesen oldja a húgysavakat és savtalanítja a vért.A citromlé hígított formája elpusztítja A citromlé nem csak belsőleg, hanem külsőleg is hatásos: bőrápoló és fejbőrápoló szer mandula- vagy avokádóolajjal keverve.
Kitűnő korpás fejbőrre, megelőzi a kopaszságot és erősíti a hajhagymákat.
Illóolaja fertőtlenítő hatású. a kolera-, diftéria- és tífuszbaktériumokat.
Citromot sok mindenben lehet fogyasztani,gyümölcs salátákban,turmixokban,lé kúrákban....
Puszi
Anahita
Kedvesek!!!
Erőnk is legyen itt a fizikai síkon...megint megemlítek egy számomra kedves növényt ő a szezám...
Kalcium tartalma miatt fogyasztom....
A szezámmag a magok királya. Nem azért, mert a legnagyobb, hanem azért, mert a leggazdagabb bizonyos ásványi anyagokban. Kalciumban például súlyarányosan gazdagabb, mint a tehéntej (hétszer annyi kalciumot tartalmaz) és vetekszik a tehénsajtok kalciumtartalmával, az olajos magvak közül pedig egyenesen kiemelkedik.
Olaját egyre gyakrabban használja az aromaterápia hordozóanyagként. Sűrű, tömény illatú olaja eukaliptusz, rózsa vagy teafa olajával keverve masszázsolajnak kiváló.
Ragyogjatok!!!
Anahita